پایگاه خبری «میدلایست آنلاین» به نقل از کارشناسان سایبری ایرانی اعلام کرد ایران نرمافزار آنتیویروس ویروس «شعله» را پیدا کرده است.
به گزارش این پایگاه خبری، این کارشناس سایبری ایران گفت بدافزار مورد نظر با 43 برنامه آنتیویروس قابل شناسایی نبود و به همین خاطر تیم تحقیقات سایبری ایران مجبور شد برنامهای برای مقابله با این ویروس بسازد.
امروز محققان شرکت سایبری کاسپرسکای اعلام کردند یک ویروس رایانهای بسیار پیشرفته رایانههای کشور ایران و سایر کشورهای خاورمیانه را آلوده کرده است.
طبق اعلام این کارشناسان این ویروس حداقل پنج سال پیش برای انجام جاسوسی سایبری دولتی در این کشورها به کار گرفته شده است.
چنانکه شواهد امر نشان میدهد این ویروس موسوم به Flame («شعله») از سوی همان کشور یا کشورهایی ساخته شده است که ویروس استاکسنت را برای حمله به تأسیسات هستهای ایران طراحی کردند.
محققان این شرکت میگویند هنوز برای آنها مشخص نیست آیا ویروس Flame مأموریتی مانند استاکسنت دارد یا خیر.
ویروس Flame که بیش از 20 برابر استاکسنت کد دارد، میتواند فایلهای داده را جمعآوری کند، تنظیمات رایانهها را از راه دور تغییر دهد، میکروفون رایانههای شخصی را روشن کرده و مکالمات را ضبط کند و عکسبرداری کند.
محققان کاسپرسکای می گویند ویروسهای استاکسنت و Flame هر دو با سازوکارهای مشابهی رایانهها را آلوده میکنند.
یک کارشناس این شرکت میگوید این امر نشان میدهد این ویروس جدید توسط همان تیمی ساخته شده که در طراحی استاکسنت نقش داشتهاند.
«شوانبرگ» افزود تنها یک کشور هست که توانایی ساخت چنین ویروسی را دارد، اما از اظهار نظر در مورد اینکه چه کشوری ممکن است این کار را انجام داده باشد، خودداری کرد.
با آنکه هنوز در مورد کشور طراحیکننده این ویروس بحث و جدل وجود دارد اما بعضی از کارشناسان معتقدند این ویروس به دست آمریکا و اسرائیل ساخته شده است.
روزنامه نیویورکتایمز در سال 2011 در تحقیقی در مورد طراحان ویروس استاکسنت اظهار کرد آمریکا و اسرائیل از حوالی سال 2004 طرح مشترکی را برای مقابله با برنامه هستهای ایران آغاز کردهاند و نتیجه گرفت ویروس استاکسنت از سوی آمریکا و اسرائیل ساخته شده است.
علاوه بر این معاون نخست وزیر رژیم صهیونیستی، موشه یعالون امروز در سخنانی به تلویح گفت که این ویروس از سوی اسرائیل طراحی شده است.
وی گفت که اسرائیل از لحاظ فناوری پیشرفتهای زیادی داشته و توان استفاده از راههای مختلف برای آسیب زدن به ایران را دارد.
به گزارش میدلایست آنلاین، یک مرکز تحقیقات رایانهای در ایران، موسوم به ماهر (مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادادهای رایانهای) اعلام کرده است ابزارهایی برای شناسایی و پاک کردن این بدافزار ساخته است و حاضر است آن را در اختیار شرکتها و سازمانهای ایرانی قرار دهد.
این مرکز تحقیقاتی در مورد جزئیات این برنامه آنتیویروس توضیحاتی نداده است.